TANDLÆGESKRÆK

Mere om tandlægeskræk

Samtaleterapi - Tandlægeskræk

Varighed: 90 min. Psykoterapeutisk samtale samt orienterende samtale eller mail-korrespondance med din egen eller nye tandlæge.

Pris: 1200 kr.

Jeg kan tage med til din første behandling hos tandlægen.

Pris: 800 kr. Varighed ca. 60 min.

Lider du af tandlægeskræk?

Rigtig mange mennesker lider af tandlægeskræk. Der er mange årsager til, at man lider af tandlægeskræk. Fælles for mange med denne type angst er, at man ofte ikke besøger tandlægen.

15 års erfaring med tandlægeskræk

Jeg har arbejdet som tandlæge i 27 år, men arbejder nu udelukkende med psykoterapien. Jeg har gennem mere end 15 år hjulpet hundredevis af mennesker med tandlægeskræk på min tandlægeklinik. De fleste af de mennesker, jeg har arbejdet med og behandlet, har fået fjernet eller mindsket deres tandlægeskræk. De har kunnet få behandling og siden passe deres besøgsintervaller. Dermed har de på flere måder har fået et godt “tand-liv”.

Jeg kan hjælpe dig med din tandlægeskræk

Jeg arbejder både med samtaleterapi og udredning. Jeg giver dig “værktøjer”, som du kan arbejde med derhjemme som forberedelse til behandling hos tandlægen og bruge i den aktuelle situation i tandlægestolen.

Den samlede pakke består af:

  • Samtale og udredning af årsager til og problemer omkring din tandlægeskræk.
  • Viden omkring de mekanismer, som frembringer tandlægeskræk. Du får værktøjer til at håndtere dem.
  • Introduktion til og træning i meditations- og mindfulnessøvelser som har en videnskabelig dokumenteret effekt.
  • Vi laver ved første besøg nogle aftaler, som jeg taler med din egen eller nye tandlæge om, så de kan overholdes. Det giver dig den optimale oplevelse af at være forstået og respekteret. Dette er meget vigtigt for, at du kan overvinde eller mindske din tandlægeskræk.
  • Jeg vil beskrive og vise dig de nye metoder til smertefri behandling. De fleste tandlæger arbejder i dag med metoder og udstyr, som giver både smertefri bedøvelse og smertefri behandling.
  • Du får en grundig skriftlig vejledning i afspænding, meditation og mindfulness med hjem, så du kan træne derhjemme.
  • Du får en skrivelse med gode råd til håndtering af din tandlægeskræk før og under behandlingen.
  • Du får mulighed for at ringe mig op om morgenen før dit første tandlægebesøg.

Tilkøb til pakken:

Det er også en mulighed for, at jeg kan tage med dig ved dit første besøg, hvis du ønsker det. Dermed vil der kunne være støtte til den første ofte sværeste fase af tandbehandlingen.

Angst skaber angst

Tit er dit selvværdet også påvirket, måske fordi du måske synes, at dine tænder ikke ser ud, som du ønsker det. Måske skaber betændelsestilstande lugtgener, hvorved du hæmmes i det sociale samvær med andre.

De fleste mennesker med angst for tandlæger mærker også, at jo flere gange de udsætter et tandlægebesøg, jo værre bliver angsten. Det er nu ikke blot angsten for tandlægen og behandlingen, men også ofte angsten for, hvor galt det står til med dine tænder.

Sund mund og et godt "tandliv"

Nogle få mennesker har så optimal spytsammensætning og immunforsvar, at de ikke får problemer med tænder, tandkød og knogle. De fleste mennesker har dog brug for at besøge tandlæge med individuelle intervaller. Lider man af tandlægeskræk, er forståelsen af, at der er behov for jævnlige besøg hos tandlægen oftest ikke nok til, at man får bestilt en tid. Det går ikke kun ud over tænder og tandkød, når man ikke går til tandlæge. Vores indre organer påvirkes også af de kroniske eller akutte tilstande, som oftest opstår, når man ikke bliver undersøgt og får forebygget tandsygdomme.

psykoterapeut Lars Roed Andersen