MEDITATION

Mere om meditation

Meditationsundervisning og hold

Jeg kan tilbyde dig meditationsundervisning og meditativ træning individuelt. 

Meditationsundervisning kan også foregå i en gruppesammenhæng. Meditationsgruppe vil blive tilbudt, hvis der er nok personer til at etablere den. Jeg har i øjeblikket et meditationshold for mænd som er åbent for tilgang. Desuden et blandet hold som pt. er lukket for tilgang, men kontakt mig hvis du er interesseret i at komme på et hold. 

Meditationen og mindfulness effekter

Meditation og mindfulness har en lang række effekter på både din psyke og krop. Meditation skaber potentielt, hvis det trænes, over tid en dybere kontakt og nærvær til dig selv. Gennem denne kontakt kan der skabes der en større indre ro og accept hos dig. Dette har effekt på både stress, angst, søvnløshed, tankemylder, indre uro, sorg og krisebearbejdning mm.

Meditativ træning har også positive effekter på din opmærksomhed eller hvis du har opmærksomhedsforstyrrelse.

Desuden kan meditation og mindfulness påvirke din fysiske balance i kroppen gennem at mindske frisættelse af kroppens stressrelaterede hormoner.

 

Meditation, mindfulness, videnskab og tro

Meditation er ikke noget religiøst eller sekterisk, og der er blevet og bliver forsket i meditationen og mindfulness positive effekter på universiteter mange steder i verden. Videnskabelige forskningsresulater dokumenterer både den psykiske og fysiske effekt af meditation.

Gå-meditation

Jeg har gennem de sidste 3 år selv arbejdet gå-meditationer eller meditation med åbne øjne. Det er meditationer, hvor du træner og arbejder med dit nærvær, så du kan meditere, mens du går eller står. Det kan anvendes ude i naturen på gåtur, på vej i din hverdag og arbejdsliv eller som meditativ træning til en Camino-vandring. Jeg har flere års egen-erfaring og erfaring med undervisning i denne type meditation.

 

psykoterapeut Lars Roed Andersen

8900 Randers C