MERE OM MEDITATION

Mere om meditation

Kom af med din tandlægeskræk

Undersøgelser viser at op mod 40 % af Danmarks befolkning lider af tandlægeskræk. 4% i så udtalt grad at de totalt undgår tandbehandling, og 6% udsætter aftaler og går kun sporadisk til tandlæge. Andre 30% har mildere former for tandlægeskræk(Kilde: Tandlægeskolen Aarhus Universitet)

Kun højdeskræk rangerer højere på listen over angstfremkaldende fænomener. Selv angst for døden rangerer lavere end tandlægeskræk. 

Tandlægeskræk påvirker både ens sundhed og ens psyke. Derfor kan det være vigtigt at få gjort noget ved skrækken og siden ved tændernes og tandkødets sundhed. 

Jeg har mens jeg praktiserede som tandlæge de seneste 15 år arbejdet målrettet med behandling af tandlægeskræk og behandling i tandlægestolen af disse patienten. Mine patienter har haft stor nytte og gavn af den kombinerede behandling, jeg har tilbudt. De fleste har sagt, at de er blevet kureret for deres tandlægeskræk og andre har fået mindsket den så meget, at de kommer regelmæssigt til tandlæge eller tandplejer.

Behandlingen består af samtaleterapi, afspændingstræning/meditationstræning inkluderende hjemmetræningprogram. Jeg kan endvidere efter aftale tage kontakt til egen tandlæge med snak om de aftaler som indgåes. Der kan aftales tilvænning ved besøg hos tandlægen. 

Jeg kan eventuelt medvirke ved første besøg for undersøgelse eller første behandling hos din egen eller nye tandlæge.

psykoterapeut Lars Roed Andersen

8900 Randers C